Vanttera pikkukoira, Beagle, on energinen ja ystävällinen kumppani. Jokaisen yksilön turkki on laikutukseltaan erilainen, vaikkakin hännän pää on aina valkea. turkin päävärit ovat musta, ruskea ja valkoinen. Turkki on tiheä ja helppohoitoinen joka sään turkki, joka pysyy kauniin kiiltävänä ajoittaisella harjauksella.

Beagle on yksi vanhimmista metsästykseen jalostetuista koiraroduista. Niillä on erinomainen hajuaisti ja runsaasti energiaa, kestävyyttä ja päättäväisyyttä ajaa riistaa pitkiäkin matkoja. Ajovaiston iskiessä päälle koiraa on vaikea saada jättämään ajo kesken.

Perhekoirana Beagle on sopeutuva ja se oppii herkästi asioita älykkyytensä ansiosta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että se oppii käyttämään tilaisuuksia hyväkseen hoitajan kääntäessä selkänsä. Karkuteille vilkas veijari säntää tilaisuuden tullen ja ahneena ruuan perään se nappaa vaikka ostokset suihinsa, jos ne on jätetty sen ulottuville. Perheen on totuttava välttämään jättämästä tällaisia kiusauksia koiralle.

Beaglen kouluttajan on oltava johdonmukainen ja ainakin yhtä peräänantamaton kuin koirakin. Tottelevaisuuskoulutus siis saattaa olla vaativaa, mutta ei mahdotonta. Se oppii suorittamaan temppuja ja tehtäviä, jos palkkiona on ruokaa. Käytä aina koirille terveellisiä herkkuja palkitessasi sen käytöstä.

Beagle sopii mainiosti toisen koiran kaveriksi perheeseen, sillä se on seurallinen ja kiltti. Seuralaiseksi sopivat etenkin rodut, jotka eivät omaa metsästysviettiä, kuten esimerkiksi Saksanpaimenkoira. Ei kannata hankkia kaveruksia, jotka suunnittelevat karkumatkoja yhdessä.

Beagle tarvitsee paljon ulkoilua ja mahdollisuuksia juoksuun. Kunhan pidät koirasi hihnassa, varmistat pysyväsi sen mukana – muutoin saatat pudota vauhdista.