Melkeinpä lelukoiran kokoinen ja näköinen Bichon Frisé on seurakoira, jonka turkki tarvitsee viikoittaista usean tunnin hoitoa. Hoitoon kuuluu kampaaminen, pesu ja taidokas kuivaus. Lisäksi turkki on trimmattava noin kuuden viikon välein, sillä se kasvaa pituutta jatkuvasti. Jotta koira tottuisi tähän kohteluun, sen käsittely on aloitettava jo pentuna, sillä koira on leikkisä ja reipas sekä omaa hyvän ripauksen itsepäisyyttä ja rohkeuttakin.

Lumipallomaisen valkea turkki on ominainen tälle rodulle. Rotu jalostettiin nykyiseen muotoonsa Ranskassa ja Belgiassa, ja viehättävän näköisenä se pian valloitti muuallakin. Kooltaan koira siis on melko pieni, eli vain 30 cm säkäkorkeudeltaan. Kun koiran kihara karva on trimmattu, sen pää näyttää pyöreältä pallolta, josta pilkottavat pyöreät silmät.

Kun turkin hoito on suoritettu, voi aikaa jäädä muuhunkin hauskaan, kuten leikkeihin, joita Bichon Frisé älykkäänä koirana oppii hyvin. Se rakastaa seuraa ja on mielellään huomion keskipisteenä. Kilpailuissakin se pärjää hyvin – etenkin esteradan suoritus on sille mieleistä puuhaa. Toisinaan se saattaa innostua omiin lisä-esityksiinsä, jos tätä ominaisuutta ei ole saatu karsittua pois koulutusvaiheessa.

Rodulla on muutamia niille ominaisia ruumiillisia heikkouksia, jotka saattavat aiheuttaa sairastelua. Sen silmiin saattaa kasvaa kaihi ja rodulla on taipuvuus allergisuuteen, josta syystä sen ruokintaan kannattaa paneutua huolellisesti. Myös turkin hoitoon käytettyjen aineiden soveltuvuutta on hyvä miettiä jo ennalta ja varottava liian vahvoja pesu- ja hoitoaineita.