Ihmisen paras ystävä on ehdottomasti koira. Koirat ovat lähellä sydämiämme siinäkin mielessä, että viikonloppuisin jostain syystä kello 23.00 jälkeen kaupungin keskustassa ihmiset muuttuvat käytökseltään koiriksi. Ehkäpä tämä on kiitollisuutemme osoitus kotona ulvoville koirille, jotka odottavat paluutamme kotiin.

Oli miten oli, koirat ovat myös ylivoimaisesti eniten edustettu eläinlaji massamediassa ja myös populaarikulttuurissa. Tästä kiitos julkisuuden hahmoille, jotka ovat pyyteettömästi ulkoiluttaneet koiriansa paparazzien edessä. Listataan muutama tunnetuin julkkis, kelle koirat ovat lähellä sydäntä.

Cesar Millan

Tunnetuin koirien rakastaja on noussut julkisuuteen nimenomaan koirien avulla. Cesar Millan, tämä ruskettunut ”koirakuiskaaja”, kesytti aggressiivisia koiria omassa tosi-tv-ohjelmassaan ”Dog Whisperer with Cesar Millan”, josta tuli koiraihmisten lisäksi yksi naisten suosituimmista televisio-ohjelmista. Syy tähän voi hyvinkin olla Cesarin hurmaava olemus tai myös vaihtoehtoisesti naisten epätoivoinen yritys kouluttaa omaa lemmikkiään (tai sohvalla kaljaa kittaavaa karvamahaa). Oli miten oli, Cesar Millan toi koirat esille aina yhtä mielenkiintoiseen Reality TV –maailmaan uudella viihdyttävällä tavalla.

Paris Hilton

Taisit jo uumoilla että listalla tulisi olemaan kaikkien rakastama Paris Hilton. Harva meistä edes tietää, miksi Paris Hilton on kuuluisa, emmekä varmasti tule ikinä ymmärtämään tämän kauniin neidon menestyksen salaisuutta.

Joka tapauksessa, Paris Hiltonin Louis Vuittonin laukusta löytyi kaikenlaisten hilpetöörien lisäksi myös koira nimeltä Tinkerbell. Kyseinen Chihuahua poistui valitettavasti keskuudestamme koirien paratiisiin vuonna 2015, mutta hänen muistonsa elää varmasti meidän kaikkien sydämissä. Hyväksi onneksi sanonta ”koira on isäntänsä (emäntänsä) näköinen” ei päde Paris Hiltonin tapauksessa. Saat ihan itse päättää, kumpi pääsi pälkähästä.

Neymar

Jalkapallon ystäville nimi Neymar on takuulla tuttu. Barcelonan tähtihyökkääjä tunnetaan viihdyttävistä harhautuksista, uskomattomista maaleista ja mielipiteitä jakavastaan hiustyylistä. Harva Neymaria seuraava kuitenkaan tietää miehen intohimosta koiria kohtaan. Itse asiassa Real Madridin kannattajat uskovat, että Neymar harjoitteli harhauttelua Brasilian slummeissa vastustajinaan raivotautiset pitbullit – vitsit vitsinä.

Neymar nimesi koiransa toisen lempi ajanviettonsa mukaan Pokeriksi. Itse asiassa Neymar onkin yksi Team PokerStarsin uusimmista pelaajista – nähtäväksi jää, mikäli viheriön kikoista tulee olemaan hyötyä pelipöytien äärellä.

Serena Williams

Naistenniksen ehdoton kuningatar Serena Williams ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen koiraomistajana, mutta yllätys yllätys, tennisässän hihasta löytyy hauiksen lisäksi myös karvapallo. Ja nyt kyseessä ei ole ranskalaiset kainalokarvat, vaan Yorkshiren terrieri, joka esittäytyy maailmalle aina Serenan nostaessa pokaalin yläilmoihin. Eli siis vähän väliä, toisin sanottuna.

Miley Cyrus

Pitäisikö meidän itkeä vai nauraa Miley Cyruksen koiran puolesta? Katsomalla Mileyn uraa ja käyttäytymistä, Mileyn koiran Beanin on oltava samanaikaisesti sekaisin ja aina alasti. Lisätään tähän vielä se, että Beanin kieli on todennäköisesti enemmän suun sisällä kuin Mileyn tapauksessa. Toivotaan Beanille jaksamista omistajansa seurassa!

 

Elisabeth II

Englannin Kuningatar Elisabeth II on eittämättä yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Kuningattaren corgit ovat siis myös luultavasti melko mahtavia koiria. Itse asiassa Elisabeth II rakastaa corgeja niin paljon, että hänellä on ollut niitä yhteensä 30 kappaletta. Valitettavasti kuningatar päätti vuoden 2015 alussa, ettei Buckinghamin palatsiin enää tuoda uusia koiria, sillä hän pelkää kompastuvansa vanhalla iällään koiriin ja satuttavan itsensä.

DMX

Viimeisimpänä – mutta ei suinkaan vähäisempänä – on amerikkalainen hip-hop artisti DMX, joka taitaa todellisuudessa olla itse myös koira, mikäli hänen musiikkiaan kuuntelee tarkasti. Hänen kappaleensa ”Dogs for Life” sai ehkä vaikutteita Bahamenin ”Who Let the Dogs Out” –teoksesta, sillä levyllä kuulee ainoastaan DMX:n koiraimitaatioita. Tai sitten nämä äänet tulivat hänen taistelukoiriensa kidoista.

Kuten huomaat, koira on ihmisen paras ystävä – niin hyvässä kuin pahassa.