Aito työkoira, jolla on pitkät perinnejuuret Arktisten alueiden koiravaljakkona, Siperianhuskyn monet luontaiset taipumukset yhteistyöhön sekä kestävyyteen ovat taanneet tämän koirarodun maineen jo satoina vuosina. Rekikoiria ei juurikaan tarvita napapiiriä etelämpänä, missä Siperianhusky on suosittu seurakoira ja kodin lemmikki.

Vaan millaisen lemmikin Siperianhuskystä saa? Työkoiran voi ottaa pois töistä, mutta tekemisen tarvetta ei voi ottaa pois koirasta. Niinpä Siperianhuskykin hyötyy ja jopa kaipaa säännöllistä toimintaa ja kulutusta, jonka tulee olla jatkuvaa, eikä loppu pentuikään. Se kaipaa vaeltamista laajoilla alueilla, ja jos isäntä ei täytä tätä toivetta, koira pyrkii karkaamaan omille lenkeilleen. Karkaamis-suunnitelmissaan se saattaa kaivaa itsensä aidan alta tai hypätä aidan yli, ellei sen korkeus riitä estämään hyppäämistä. Aidan korkeus on oltava vähintään kaksi metriä, vaikka hyväkuntoisen koiran tiedetään ylittäneen noin 2.44 metriä korkean aidan. Mutta miksi kiusata tätä sudensukuista vaeltajaa vangitsemalla se? Parasta olisi järjestää sille tarpeidensa mukaista liikuntaa ja virikkeitä.

Siperianhusky on suden kaltaisesti vahvasti laumaeläin. Se jopa ulvoo usein haukkumisen sijaan. Yksin jäädessään se voi pistää hulinaksi ja tuhota ympäristöään purren ja kalvaen turhautuessaan. Hyvää seuraa sille ovat muut koirat, jos perheen väki ei riitä jatkuvaksi kumppaniksi. Jos koira ei löydä muuta ajettavaa, eteen sattunut kissa käy harjoituksesta.

Lempeän luonteensa vuoksi rotu on miellyttävä seuraeläin ja sen tiedetään pystyvän jopa huoltamaan lapsia tarpeen tullen.